En kopp kaffe och datorn i mitt knä.

Lugnt och tyst. En kopp kaffe och datorn i mitt knä. Om bara en liten stund så är vardagen med allt vad det innebär igång.

Sommaren har varit fullkomligt magisk med lång ledighet och många möjligheter till eftertanke och tid att bara vara. Idag går många barn till skolan igen efter ledighet, många har varit på fritids redan tidigare men det är idag som det verkligen börjar.
Vi har tre barn som går till skolan efter nästan 8 veckor med ledighet idag och de gör det med blandade känslor. Två av barnen får nya lärare och vår minsta går första dagen till förskoleklass.
Den här veckan börjar också två av barnens orientering och om två veckor är det dags för konståkningen att sätta fart. 

När allt sätter igång är det många scheman som ska fungerar tillsammans och det är inte helt lätt. Jag vet att många föräldrar känner igen sig i det.  Man kan nästan börja jaga upp sig i förväg bara för att man vet vad som kommer.
Att behålla lugnet och inte stressa upp sig är väldigt viktigt för mig och det krävs att hitta lugn och fokus i för att må bra. Vi har bara en chans att ge våra barn en uppväxt och det får vi inte glömma!
Blir det för stressigt någon dag med att hinna med så känner vi att det är ok att låta blir den dagen och ibland blir det yoghurt och mackor till middag för att vi värderar tiden att umgås i stället för att stå och laga mat. 
Alla har olika sätt att hantera sin vardag och olika sätt passar varje familj, vad som är rätt för dig kan bara du veta själv. Det viktiga är att du hittar ett sätt att skapa lugn och fokus i vardagen. Även om det betyder fötterna på bordet, en kaffe och en dator i knäet innan barnen vaknar.

                                        
                                                             Photo: Jannica Honey

Kommentarer

Populära inlägg