Din attityd och dina ord är viktiga!



Du vaknar på morgonen och redan då börjar det. Dagsångesten. Den där känslan av att du bara vill somna om, ögonen kletar igen och kroppen känns stel. Du vet att du har massor att göra under dagen på jobbet och utöver det har du bokat in dig på det där träningspasset med din pt och lovat att gå på det där passet som din kompis tycker är så bra. Ja, det är ju bara att stiga upp och släpa sig mot toaletten där blicken i spegeln avslöjar hur du känner dig och det är ju inte direkt en motivationshöjare att se dreggelrester runt munnen, påsar under ögonen och ett hår som står på ända. Du sätter dig på toaletten och tankarna rullar runt i ditt huvud och du funderar på om det inte är så att det går att sjukskriva sig, bara idag liksom, för kanske har du lite feber i alla fall? Redan när tanken är slut har du förkastat den, man tar sitt ansvar och drar sitt strå till stacken, det har du ju alltid hört och det är hårt inpräntat. Medan du spolar så blickar du återigen i spegeln. Fan, det där ansiktet behöver en balja kaffe.
Det varma kaffet glider ner i strupen och du tar en tugga på din smörgås. Jo, du mår kanske lite bättre nu. Och det där danspasset ikväll kommer nog att bli kul i alla fall, det var ju så länge ni sågs och du vet ju att den där instruktören är så himla duktig. Det plingar till i telefonen, det är från din tränare. "Halloj! Är du laddad för ikväll? Jag har ett sjukt kul pass planerat för dig ikväll!" Du tar en till sipp på ditt kaffe och värmer dina händer runt koppen. Jo, det här kommer bli en bra dag. Du har ju de där nya träningsbyxorna som du köpte helgen, de satt ju så jäkla snyggt och det totalt läge att visa upp dem.
Måndag morgon, det bästa som finns.
Det är ingenting att hymla med. Ibland är det sjukt jobbigt och sjukt tråkigt att träna. Motivationsgraden kan sjunka till -20 och bara tanken på att ta sig till gymmet kan kännas plågsam. Ofta är det svårt att motivera sig själv med peppande tankar och det är därför det är så lätt att strunta i träningen.
Det är här vi är så otroligt viktiga, vi som arbetar med träning. Vi måste ge av oss själva och vara väl förberedda när vi ska hålla klasser så att det blir så magiska att ingen vill missa ett tillfälle. Vi som är pt´s måste engagera oss och in på djupet bry oss om våra klienter, minnas vad de berättar och komma ihåg vad de har för mål. Det är vårt jobb att se våra deltagare, klienter och medlemmar, varenda en av dem är värd våra leenden, små uppmuntrande ord och uppmärksamhet. Vi får inte glömma hur oerhört svårt det kan vara att komma in på gymmet och vi får inte missa den roll vi spelar när det kommer till att få människor att fortsätta träna.
Keep up the good work!

Kommentarer

Populära inlägg