Gör som du vill för att du vill

Läser i media att kvinnors bilringar är farligare än mäns. Jag blir sjukt provocerad.
Kan vi inte bara låta kvinnors kroppar få vara? Kan vi låta dem få vara som de är utan att hela tiden klanka ner på utseende, form och storlek? Människor är så himla bra på att göra ner sig själva ändå så de behöver inte attackeras med ännu mer från media.
Det är klart att det inte är så bra att vara alldeles på tok för smal eller alldeles på tok för stor, men herregud, hur många rör sig i det spannet liksom?
Jag är fullkomligt och fast övertygad om att det är sämre att leva ett liv i en konstant kamp för att uppnå den perfekta kroppen och ha konstant dåligt samvete över att se ut som man gör än att faktiskt bara inse att alla kroppar är skithäftiga!
Har du en rumpa som du kan sitta på, ett par ben som klarar att gå och armar som orkar kramas så är du väl helt ok. Har du ett hjärta som slår, lungor som andas och inre organ som gör det de ska så lever du, vilket betyder att du duger.
Om du vill träna så gör det för att du tycker det är kul inte för att någon säger att du inte duger. Bra mat är visserligen på alla vis att föredra för du förtjänar att få må bra, men vill du peta i dig pizza en lördag så gör det utan skuldkänslor. Vill du äta bra så gör det, men låt den lagomnivån passa in i ditt liv och gör det för att du är värd det, inte för att någon säger att du måste.

Love and Light, om inte du älskar dig själv, vem ska då göra det?



Kommentarer

Populära inlägg